Elérhetőségeink

Postacím:
2463 Tordas, Erdőmajor 1/a
Telephelyünk:
2463 Tordas Petőfi u. 6
Tel: +36-30-346-1369

Bankszámlaszámunk:
57800105-10004438
Adószámunk:
18144150-1-07

TÉRKÉP

E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolat

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
elnök
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
programszervező
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
pénzügyi vezető

Hírlevél

Írjon nekünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2020 őszén a tordasi Teremtőkert Kulturális és Művészeti Alkotó Egyesület sikeresen vett részt az E.ON partnerségi, szponzorációs pályázatán. Az E.ON évről-évre támogatója, és mecénása különféle magyarországi kezdeményezéseknek a társadalmi jólét, a sport, és a kultúra területein. A támogatásokról szigorú elvek és szabályok mentén döntenek.

A Teremtőkert egy 2010 óta működő nyitott alkotó- és közösségi ház, amely a Váli-völgy környéki lakosoknak biztosít sokszínű programokat az egészségmegőrzés, környezettudatos életmód, hagyományőrzés területén, valamint teret biztosít az önszerveződő, alulról jövő kezdeményezéseknek is.

Az E.ON által adományozott 243.580 forintot az Egyesület a Teremtőkert közösségi ház árambővítésére fordítja. A támogatásért „cserébe” az Egyesület által szervezett egészségmegőrző foglalkozásokon, sport és torna programokon néhány rászoruló család ingyenesen vehet részt. Reméljük, hogy a támogatás hozzájárul a szociálisan nehéz helyzetben élő családok tagjainak rekreációjához, testi és lelki egészségének megőrzéséhez!

A Teremtőkert munkatársainak nevében ezúton köszönjük az E.ON támogatását!

Frissítés 2020. november 18-án: A covid-vírus terjedése folytán életbeléptetett szigorítások miatt 2020. november 12-én reggel a Teremtőkert bezárta kapuit. A "csereprogram" szűkített kínálattal ugyan, de továbbra is folyamatosan zajlik. Az egészségmegőrző foglalkozások egy része az online térbe költözött át.


 

Kedves Vendégeink!

A ti és a mi érdekünkben a mai naptól kiemelt figyelmet fordítunk a koronavírus terjedésének megakadályozására. A Teremtőkert minden egészséges Vendég előtt nyitva áll, kérjük, ha olyan kontakt személy vagy, akinek egyelőre nincsenek tünetei, ne gyere hozzánk.

Rendezvényeinkre, programjainkra létszámstopot és előzetes jelentkezést vezetünk be. Rendezvényeinkre az egyes programkiírásoknál található e-mail címen tudjátok a részvételi szándékotokat jelezni, míg a tornás foglalkozásoknál az edzőt keressétek bizalommal.

A létszámstop mellett bevezettük a napi, minden esti takarítást: a közös helyiségeket, folyosót, kilincseket minden nap fertőtlenítővel kezeljük le.

A megnövekedett takarítási és adminisztrációs munkánkat a NEAN-KP-1-2020/1-000119-VAL-ELS/001 pályázat támogatásával valósítjuk meg.

 

TEREMTŐKERT TANFOLYAMOK 2018-2019-ES SZEZON CSSP-TÁRGYALKOTÓ - 2018- SZ - 0024 SZAKMAI BESZÁMOLÓ

 

A Teremtőkert Tanfolyamokon belül az Emberi Erőforrás Minisztériuma és a Csoóri Sándor Alap támogatásával a 2018-2019-es szezonban 4 féle tárgyalkotó, kézműves tanfolyamot tartottunk, melyekről a www.teremtokert.hu honlapunkon is beszámolunk. 

TORDASI TÁNCHÁZAK 2018-2019-ES SZEZON CSSP-TÁNCHÁZ - 2018-0016 SZAKMAI BESZÁMOLÓ

Az évad (2018. szeptember 28. - 2019. június 01.) folyamán 8 alkalommal tudtunk táncházat, valamint 6 alkalommal önálló, egész estés, vetítéssel egybekötött előadást tartani. Lehetővé vált a komplex folklór környezet bemutatása (tánc, zene, ének, kézműves foglalkozás, filmvetítés). Az állandó, helyi közreműködők mellé több alkalommal is tudtunk vendégzenészeket, vendégzenekart, akár határon túli közreműködőket is hívni. 

A megrendezésre került komplex folkklub esték programja a következő volt: 

19 -tól 20 óráig: Aprók tánca tánctanítással – népi játékok, mondókák, somogyi, dunántúli, délalföldi, moldvai táncok;

Kézműves foglalkozások gyerekeknek a Teremtőkert Egyesület kézműveseivel;

20-tól 21 óráig: énektanítás/tanulás minden korosztálynak;

21 órától – 02 óráig: Táncház felnőtteknek tánctanítással, moldvai és magyar felállású zenekarral, énekkel.

Vetít-Ő:  vetítéssel egybekötött ismeretterjesztés és beszélgetés Dénes Zoltán operatőr vezetésével, alkalmi meghívott előadók közreműködésével felnőtteknek;  

 

Megrendezésre került alkalmak: 

Népzene határok nélkül a Kossuth Rádióban a Tordasi
Teremtőkertből!
Éri Péter, Ménes Ági és Vasváry Annamária remekműve, melyben néha én is megszólalok 😊

A MOL egyedülálló környezetvédelmi programot hirdetett meg 2006-ban, melynek alapvető célja, hogy  támogatás segítségével településeink még több és szebb zöldfelülettel gazdagodhassanak. A program azonban nemcsak környezetünk megóvását tűzte ki nemes céljául, hanem a közösségek összefogását, a környezettudatosság erősítését is.  Egyesületünk a Teremtőkert környezetének rehabilitációját és fásítását tűzte ki céljául, és vette sikeresen a két fordulós pályázat megmérettetéseit.