Elérhetőségeink

Postacím:
2463 Tordas, Erdőmajor 1/a
Telephelyünk:
2463 Tordas Petőfi u. 6
Tel: +36-30-346-1369

Bankszámlaszámunk:
57800105-10004438
Adószámunk:
18144150-1-07

TÉRKÉP

E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolat

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
elnök
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
programszervező
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
pénzügyi vezető

Hírlevél

Írjon nekünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Rendkívül sokat váratott magára ez az írás. Folyamatos törekvésem, az itt és mostban lenni, a pillanatot 100 %-ig megélni, olyan tökéletesen sikerült azon a napon, hogy a magam részéről szükségtelennek éreztem, hogy az eseményekről beszámoló szülessen. Én, aki folyamatosan a jövőt kergetem, és nagy hatékonysággal és számos megbocsájtás által (az önmagamnak való megbocsájtást is beleértve) lépek túl a múlton, sosem értettem, hogy hogyan tud valaki egy-egy eseményt fényképezőgéppel vagy kamerával a kezében leragadva megélni valójában, illetve mi értelme van utólag papírra vetni. Van jelentősége, hogy valamilyen formában megörökítsük? Hogy valami kézzelfogható is maradjon?

Számomra épp elég, ha látom, ahogy a jól megélt pillanat-mozaikok apránként, fényesen és sugárzóan, akár egy nagy puzzle darabkái beépülnek az egészbe, és más megragadott, megbánt, vagy éppen elmulasztott pillanat-halmazokkal kölcsönhatásba lépnek.

Az írás pillanatnyi örömét megélve, az itt és most kedvéért születik meg ennyi idő után, ezekben a percekben ez a kis élménybeszámoló, hogy reakcióba kerülhessen az olvasók pillanataival, hogy elegyükből azután újabb folyamatok indulhassanak el.

Izgatott várakozással és készülődéssel néztünk a Kulturális Nap elébe. Tudtuk, hogy nagy nap ez számunkra. Az első alkalom, hogy falurendezvényen, nagy nyilvánosság előtt megmutatkozunk. Kiállításunk helyszínéül a sportpályán felállított jurtát álmodtuk meg. Az időjárás jelentés elkeserítő előrejelzése egész héten erősen próbálta a hitünket. Végül a Jóisten kegyeit élvezve, egész nap szélcsendes, szikrázó napsütésben volt részünk.
(Fotó: Máriássy Éva)

A jurta darabokra szedve, porosan feküdt az iskola padlásán, ahonnan már jó előre lehordtuk. A rendezvény reggelére szép számú, lelkes férficsapat verbuválódott a nagy kihívásra: a jurta felállítására. Az István utánfutóstul, a Soma létrával, a Dénes három fiú gyermekkel érkezett. Ott volt Laci, Bazsi, Becő, Dezső, Kelemen, Boldizsár, Peti. Volt aki látott már ilyet, volt aki utánanézett a világhálón, voltak segítő szándékkal papírra vetett támpontjaink is, de a leginkább sajátos ötletek, eredeti férfias elképzelések és lelkesedésünk volt, amiket a második nekifutásra sikerült úgy összeboronálni, hogy vállalhatóan és megnyugtatóan álljon a jurta. (Fotó: Máriássy Éva)

A jól megérdemelt ebéd után láttunk neki a kiállítás berendezésének. Szauna klímában próbáltuk - Bíborkával, Andreával és Paulával - az elképzeléseinket a Borisz dinamizmusával lépést tartva megvalósítani. Elmondhatom, hogy igazán barátságossá és színessé sikerült, hiszen gyönyörű, egyedi, sugárzó munkákat jeleníthettünk meg. Igazán büszkék lehetnek magukra az első felnőtt szövés és kerámia tanfolyam, valamint a gyermek rajz foglalkozások résztvevői is.

Hogy kik ők?
Akik szőnek: Botta Veronika, Botta Zsoltné Vera, Cselikovics Nóra, Kovács Erika, Németh Tünde, Szendrői Júlia, Tóthné Máriássy Éva Sebestény Rita vezetésével. A kerámiások: Beck Réka, Cselikovics Nóra, Erdélyi Kincső, Horváth Erika, Meuris Györgyi, Tusnády Paula, Veres Andrea Kovács Erika segítségével. A rajzosok: Botta Benedek, Kunsági Kinga, Pap Anna Sára, Somlói Luca és Weinelt Veronika Kása Róza növendékeiként. A bemutatott termés az ő 4 hónapnyi, rendszeres, fokról-fokra felépített, kitartó és jókedvű munkájuknak az eredménye. (Fotó: Beck Réka)

A gyermekeknek és saját játékosságunknak kedveskedve nemezelésre is volt lehetőség. Sármásy Marika mérhetetlen türelemmel és kedvességgel segédkezett fáradhatatlanul a sok kicsi tarka labda és karperec elkészítésében. (Fotó: Veres Andrea)

A szabadtéri színpad fergeteges zenés-táncos műsorszámai, és a jurtabeli kézművesség igazi szívet melengető, élő, színes forgatagot varázsolt a focipályára azon a napon. A rendezvény remek alkalom volt a bemutatkozásra, ismerkedésre, beszélgetésekre, és még nagy találkozásokra is sor került. A beígért erős szél és eső a késő esti bontás után meg is érkezett, de addigra mi már a jóleső fáradtság érzésével, kellemes megelégedettséggel, jó társaságban kortyolgattunk valami finom borocskát az élet örömeit és minden pillanatát ünnepelve.

Botta Veronika